Kender du udtrykket: ”Store tænkere tænker ens”?

Det gør de faktisk ikke!

Din hjerne og måde at tænke på er unik, og det er din kreativitet også.

Kreativitet handler ikke kun om kunst. Kreativitet er evnen til at skabe noget nyt som har en værdi. Vi er alle kreative – men på forskellige måde.

Foursight Thinking Profile er en forskningsbaseret måde at måle kreative tænkning på. Men det måler ikke HVOR kreativ du er – men HVORDAN du er kreativ!

Vores mål er at finde ud af hvad der er drivkraften i din kreativitet – så næste gang du skal i gang med at løse et problem, eller står over for en udfordring, så har du en helt ny forståelse af hvad der sker i dit hoved, og få succes både med at løse problemer og få et bedre samarbejde med andre mennekser.

Hvad er en innovative proces?

Hver gang du giver dig i kast med at løse en kompleks udfordring, er der fire faser du skal igennem. Det er uanset om du benytter et system som f.eks. Design Thinking eller Six Sigma eller bare tænker frit.

Faserne er bestemte måder at tænke på – og de altid kommer i spil når der skal skabes løsninger. Det viser over 65 års forskning i den menneskelige kreativitet. Selv om der er millioner af forskellige måder at manifestere kreativitet på, er der stadig kun én universal proces som al kreative problemløsning skal følge.

Indledningsvis, udforsker man problemstillingen eller udfordringen, herefter generer man idéer, udvikler brugbare løsninger som slutteligt iværksættes.

For at komme i mål skal alle fire måde at tænke på tages i brug. Så man skulle synes at det er logisk, at vi automatisk brugte dem lige meget. Men det det gør vi ikke!

Over 80% af os foretrækker nogle af tænkemåderne frem for andre. Det kalder vi de foretrukne tænkemåder eller preferencer.

Folks foretrukne tænkemåder kan være svære at få øje på, men de kan skabe en masse gnidninger i forhold til andre mennesker og deres foretrukne måder at tænke på. Ofte er de den direkte årsag til misforståelser, irritation og sammenbrud i kommunikationen,

Din tænkeprofil

Fordi du har foretrukne måder at tænker på, betyder det ikke at dine evner er begrænset af det. Du kan tænker på alle fire måder, blot du er bevidst om det.

Du vil opleve, at en bestemt type tænkning kommer let og naturligt til dig, og giver dig masser af energi. Det kan f.eks. være du elsker at brainstorme, eller at du nyder at fordybe dig i hvordan du udvikler ideer. Det er dine tænkepreferencer, og de forbliver mere eller mindre konstant gennem dit liv. Dine evner til at tænke kan dog nemt forbedres gennem træning og øvelse.

Ud fra et sprørgeskema, kan Foursight måle dine tænkepræferencer og lave din individuelle tænkeprofil. Da alle fire måder at tænke på er lige vigtige, findes ”dårlige” resultater ikke. Foursight har 15 forskellige tænkeprofiler – så den bedste profil vil til enhver tid være DIN profil! Den viser hvor du trives og lyser op i den innovative proces. Målingen viser udelukkende hvad du bedst kan lide at lave, og hvordan du naturligt vælger at tænke. Målet med målingen er ikke at ændre din profil, men at forstå den. Gennem forståelse af din egen og andres måde at tænke på, kan du langt mere effektivt komme i mål med nytænkning og innovation – både alene og i grupper.

Kom igang med at udvikle og innovere i din virksomhed. Hejlsberg Innovate holder workshops med målet om at skabe innovative virksomheder.

Ring til os for en uforpligtende samtale
på +45 26 25 24 60 / +45 41 41 50 49

ELLER SEND OS EN MAIL

Tak for din tid og opmærksomhed.