Hvorfor er det så svært at tale seriøst om innovation?

Alle er jo enige om hvor vigtig innovation er.

Da IBM lavede en undersøgelse med 1500 CEO’s, om hvad de mente var vigtigst i forhold til lederskab de næste fem år, var følgende svar gennemgående; kreativitet, integretet og global tænkning.

De var også enige om, at nytænkning var livsnødvendigt og en væsentlig vækstfaktor.

Så langt så godt!

Men når det kommer til at formulere HVAD det vil sige at være innovativ, er fleste ledere og medarbejdere uld i mund. Nogle fokuserer på ny teknologi, andre på branding – og en helt tredje gruppe er sikre på at fokus burde være på gennembrydende idéer og ”moonshots”

Der er mere end 50000+ søgninger på Google hver måned omkring hvad innovation er. Og når det kommer til at definere præcis og klart, er der lige så mange meninger som der er mennesker!

”Innovation” er blevet det nye buzzord som alle fortolker på deres helt egen måde, lidt ligesom andre fluffy begreber som ”kvalitet” og ”effektivitet”.

Derfor har Nick Skillicorn fra IdeatoValue.com, forsøgt at få snævret begrebet ”innovation” ind, ved at interviewe 15 af verdens mest respekterede innovationseksperter. Det var ikke nogen nem opgave, da de 15 eksperter grundlæggende havde hver deres eget syn på innovation. Men ved en grundig analyse af deres svar, fandt han frem nogle punkter som gik igen hos alle.

De 8 innovationspunkter

#1. At få en idé

En fundamental ny og original idé er afgørende for at differentiere måden man driver forretning på
.

#2. At iværksætte idéen

Lige så vigtigt det er at finde på en ny, original idé, lige så vigtigt er det at give den liv. Brainstormnings med 700+ idéer er intet værd hvis de kun forbliver på stickies.
.

#3. Udgangspunkt i ægte udfordringer

Innovation skal kunne tilgodese et ægte markedsbehov (også selv om kunderne måske ikke ved at de har behovet endnu). Alt for mange virksomheder kommer op med løsninger til problemer som ikke eksisterer, og bliver herefter frustreret over at ingen køber dem.
.

#4. Tilføjer værdi til virksomheden

For at innovation kan beskrives som en succes, skal virksomheden kunne opleve at innovationen skaber profit og vækst. Den kan dog også gavne indirekte ved at tilføje værdi til andre produkter, brandet eller åbne op for andre markeder.
.

#5. Tilføjer værdi for kunden

Kunden skal føle, at innovationen har tilstrækkeligt meget værdi til at de gider investere tid eller penge i den. Netop her går det galt for mange virksomheder, da de ofte ser tingene fra deres eget perspektiv (som at foksere på fordele og nye features). Hvorimod kunden vil vurdere produktet ud fra følelser, behov, erfaringer og sammenligninger med hvad der i forvejen er på markedet.
.

#6. Tilegne sig forskellige perspektiver og tænkemåder

Flere eksperter fremhævede, at innovativ tænkning kræver en anderledes tilgang end det der måske har virket tidligere. Det behøver måske ikke være en radikal ændring af tankegang, med bør hjælpe med at udvikle måden som virksomheder tænker og angriver udfordringer.
.

#7. Bevæge sig fremad

Virksomheder som gør hvad de altid har gjort, vil før eller siden blive udmanøvreret af en en mere eksperimental konkurrent. Innovationer bør hjælpe virksomheden med at tilpasse sig et skiftende marked og ideelt set blive markedsledende.
.

#8. Tilgå nye markeder & segmenter

Innovationer bør hjælp virksomheden med at tilgå enten nye kundesegmenter eller kunder i nye områder.
.

.

Konklusionen og buddet på en klar formulering af innovation er derfor:


At iværksætte en original idé, som møder en specifik udfordring og tilføjer værdi for både kunden og virksomheden.


.

Så ved du det næste gang snakken falder på hvad innovation egentlig er 🙂

Har du lyst til at se mere om undersøgelsen, så klik her…

Kom igang med at udvikle og innovere i din virksomhed. Hejlsberg Innovate holder workshops med målet om at skabe innovative virksomheder.

Ring til os for en uforpligtende samtale
på +45 26 25 24 60 / +45 41 41 50 49

ELLER SEND OS EN MAIL

Tak for din tid og opmærksomhed.