Kunderne har magten! De er ovenikøbet i gennemsnit mere end 70% undervejs i købsprocessen, før du overhovedet får mulighed for at komme i dialog med dem. Hvordan sikrer du dig, at du overhovedet kommer i dialog med din målgruppe, i en tid hvor de stiller større krav til både brugervenlighed og købsoplevelsen? Bare rolig, der er råd at hente i denne blog!

Blotlæg din kundes vej til købet

I dag orienterer de fleste kunder sig, og undersøger markedet, inden de kontakter en sælger. De går på nettet og spørger deres omgangskreds – deres influenter. Skal du have mulighed for at påvirke din kundes vej til et køb hos dig, selvom du ikke direkte er i kontakt med kunden, kræver det flere ting af dig.

Du skal være knivskarp på din målgruppe og danne dig et billede af din typiske kunde. Alder, interesser og køn er alle eksempler på ting, du skal vide om din typiske kunde. Billedet på din typiske kunde hedder på markedsføringssprog en persona.

Lav en kunderejse for din målgruppe. Når du kender din typiske kunde, skal du lave en oversigt over, hvordan vejen til købet er, fra første gang de opdager et behov, hen over hvordan/hvor, de søger oplysninger om produktet, til selve købet og ikke mindst hvordan de agerer efter købet. Den samlede proces er en form for købsrejse og kaldes på markedsføringssprog for kunderejsen.

Tænk innovativt! Skal du tiltrække og fastholde din kundes interesse, skal du skabe en spændende og vedkommende rejse for kunden. Både i de første 70% af rejsen, hvor der ingen dialog er, under selve købet, og efter købet, hvor du igen mister den direkte kontakt med kunden. Og da forskellige målgrupper har forskellige oplevelser af, hvad der er spændende og vedkommende, får du brug for din persona. Bare tænk på hvordan en 15-årig og en 55-årig bliver fristet til et nye køb – det er garanteret ikke med samme virkemidler.

Når du begynder at skabe dig et overblik over din målgruppes kunderejse, får du indsigt i de touchpoints, som kunden har med din virksomhed undervejs, og som er helt afgørende for kundens indtryk og i sidste ende beslutning. Når du har overblikket, får du langt større mulighed for at påvirke kunden ved hvert touchpoint.

Påvirk din kundes vej til købet

Har du på fornemmelsen at din virksomheds måde at kommunikere med – og påvirke – kunden på er mindre end verdensklasse? Så læs videre.

Det kan være nødvendigt at gentænke din markedsføring – gør du som du plejer, får du samme resultatet som du plejer. Men hvad pokker kan du gøre, og hvordan kommer du igang?

Et stærkt og virkningsfuldt bud er at tage en innovativ tilgang, og bruge Foursights innovative proces, som er vores speciale. Du kommer igennem 4 innovations faser – og den gode nyhed er, at når du har beskrevet din målgruppe, og skabt dig et overblik over kunderejsen, så er du allerede godt igang med første fase. Og godt igang med at innovere!

Brug en innovativ tilgang til at tiltrække flere kunder

Fase 1 af den innovative proces er nemlig analysefasen, hvor du indsamler information, og danner dig et overblik over markedet. Udover at definere din målgruppe og beskrive målgruppens kunderejse, er det en god idé at undersøge hvad dine konkurrenter gør. Hvor er markedet på vej hen?

Men nu tænker du måske at det lyder tidskrævende og besværligt. Og ja, du har et stykke arbejde foran dig, men det er indsatsen værd! Sammensæt gerne et tværfaglig team, så I har flere kompetencer og et bredere udsyn, og kan støtte hinanden og processen undervejs. Et tværfaglige team vil se det store billede i kunderejsen, uafhængigt af hvad de arbejder med i hverdagen (salg, marketing, kundeservice, produktion osv.). fase 1 rundes af med at formulere udfordringen der skal løses i en enkelt sætning.

Fase 2 af Foursights innovationsproces er idéudviklingsfasen. Nu skal idéerne på bordet, så I kan skabe bedre, nye og mere sammenhængende touchpoints i kunderejsen.

Alle input er lige vigtige, og det må gerne være vildt. Kan du nå kunden på en helt ny måde, som måske ikke ligger lige til højrebenet, så kan du også opnå stor gevinst. Husk at gode idéer ofte videreudvikles af dårlige idéer., og at der typisk skal 80 idéer på bordet, før I for alvor tænker ud ad boksen! Idéudviklingsfasen skal ende med 1-3 idéer som kan løse udfordringerne fra fase ét, og dermed skabe en bedre kunderejse.

Fase 3, realiseringsfasen, kalder på teamets udviklere og realister. Hvad kan lade sig gøre, hvilke ressourcer kræver det, og hvordan får vi det testet? I denne fase er det vigtigt at der er mere kontrol over processen. Eksempelvis er det vigtigt at klargøre hvad idéen koster at gennemføre, om det er en strategisk holdbar beslutning, og om vi selv har de krævede kompetencer. Og ikke mindst – hvordan kan vi trykprøve idéen, uden at det koster en formue.

Det skal gerne ende ud i en prioritering af de 1-3 idéer, og give et overblik over de nødvendige ressourcer der skal til for at teste og implementere den.

Fase 4 er implementeringsfasen. Nu skal idéen håndgribeliggøres, og dermed være lige til at implementere. Kunderne skal opdage det (eller de) nye touchpoints, forhåbentlig begejstres, og i sidste ende købe og anbefale dit produkt.   

En nytænkt kunderejse og flere kunder

Den innovative tilgang til kunderejsen, som du netop har stiftet bekendtskab med, vil næsten med statsgaranti give dig en mere nytænkt kunderejse, med spændende, vedkommende og relevante touchpoints. Målgruppen får lyst til at handle hos dig, fordi du viser at du kender og interesserer dig for dem, og at du vil møde dem på deres banehalvdel. Og – mindst lige så vigtigt – de får lyst til at anbefale dig til deres omgangskreds.

Kom derfor i gang med at kombinere den innovative proces og din virksomheds kunderejse hurtigst muligt! Du får et stort udbytte på den lange bane!

Hejlsberg Innovate guider dig gennem den innovative proces, og til en mærkbar forbedring af din virksomheds kunderejse. Vi tager udgangspunkt i din specifikke virksomheds situation.

Kom igang med at udvikle og innovere i din virksomhed. Hejlsberg Innovate holder workshops med målet om at skabe innovative virksomheder.

Ring til os for en uforpligtende samtale
på +45 26 25 24 60 / +45 41 41 50 49

ELLER SEND OS EN MAIL

Tak for din tid og opmærksomhed.