En kommende artikel i Journal of Creative Behavior undersøger pasningen mellem erhverv og tankestil.

Baseret på mere end 22.000 kognitive profiler i FourSight-databasen, fandt forskerne nogle forskellige sammenhænge. Finansområdet ser for eksempel ud til at tiltrække folk, der har en høj præference for at præcisere fakta. Reklame ser ud til at tiltrække folk, der foretrækker idégenerering. Samtidig med at det ser ud til at tiltrække folk, der foretrækker løsningens udvikling. Og sælgere, som en gruppe, foretrækker at gennemføre en handling.

Det er fristende at tænke, “Great! Jeg vælger min karriere baseret på min FourSight-profil.”

Skynd dig ikke ind i det. Først, se nærmere på, hvorfor visse profiler matcher bestemte job. Det er ikke fordi job kræver visse tankepræferencer. Det er fordi job kræver visse kognitive færdigheder.

For eksempel kræver finansiering meget omhyggelig dataindsamling og analyse. Det er clarifying/afklarings-færdigheder. Du behøver ikke at være en afklarer for at klare det, men en person med høj afklarings-grad kan gøre det time efter time, dag efter dag og generelt nyde arbejdet. Annoncering afhænger derimod af idégenerering. Det kræver ikke meget af en høj ideator/idégenerer at komme med en stor annoncekampagne, men over tid kan den konstante efterspørgsel efter nye ideer føles stressende og udmattende til en person med lav præference for ideer.

Hvert erhverv har sin egen kognitive hudfarve. Og uden at vide det, bliver de fleste af os tiltrukket af jobs, der opfordrer vores kognitive præferencer. At arbejde konstant udenfor sin kognitive præference kan være stressende og drænende.

Skemaet nedenfor afspejler FourSight-scorerne på næsten 2.000 mennesker, der arbejder i økonomi. Samlet viser de en klar præference for at præcisere og udvikle. Hvis du går ud fra, at folk tiltrækkes til arbejde, der passer til deres tænkningstilstande og plotter resultaterne som et cirkeldiagram, kan du få en følelse af de faglige krav i finanserhvervet. Igen synes afklaringsfærdigheder og udviklingsfærdigheder at dominere i dette erhverv. Idegenererende færdigheder er næppe påkrævet.

I diagrammet nedenfor vises FourSight-scoringer af folk i marketing. Her er den højeste præference for ideer, og idegenererende evner dominerer også i cirkeldiagrammet.

Hvis du står over for et karrierevalg, betaler det sig at kende din kognitive præference. Det kan pege dig mod en karriere, der føles som en pasform. Hvis du er en høj idégenerer, der vejer mulighederne mellem at forfølge en karriere inden for marketing og finansiering, kan forståelsen af ​​den kognitive forskel i disse erhverv hjælpe dig med at træffe en mere informeret beslutning.

Du ville ikke vælge et job udelukkende baseret på din FourSight-profil mere end du ville vælge et job udelukkende baseret på den fysiske pendling. Men det er en vigtig faktor. Til sidst, at vælge en kortere kognitiv pendling vil højst sandsynlig forbedre din sundhed og trivsel.

Kom igang med at udvikle og innovere i din virksomhed. Hejlsberg Innovate holder workshops med målet om at skabe innovative virksomheder.

Ring til os for en uforpligtende samtale
på +45 26 25 24 60 / +45 41 41 50 49

ELLER SEND OS EN MAIL

Tak for din tid og opmærksomhed.